Miksi palveluni kannattaa?

Veneilyharrastus on mahtava harrastus. Suomen saaristo on monien mielestä maailman kaunein saaristo, jossa on lukuisia hienoja paikkoja vierasvenesatamista luonnonsatamiin ja asumattomiin saariin. Jokaisen kuuluisi saada nauttia saaristomme mahdollisuuksista. Veneilyn aloittaminen saattaa arveluttaa tiedon, taidon ja kokemuksen puuttuessa.  Moni saattaa miettiä, että "mitä jos ajan veneeni karille tai vaikka toista venettä päin laituroidessa¨. Veneiden korjaaminen maksaa ja kulut voivat nousta useisiin tuhansiin euroihin tai pahimmassa tapauksessa joku voi loukkaantua."

Toki veneilyssä on monia muuttuvia tekijöitä ja vahinkoja sattuu kaikille. Rapatessa roiskuu välillä. Sinä veneesi päällikkönä olet vastuussa veneestäsi, matkustajiesi ja muiden veneilijöiden turvallisuudesta sekä ympäristöstämme, myös silloin kun kouluttaja on paikalla.

On enemmän kuin järkevää sijoittaa kohtuullinen summa omien taitojesi kehittämiseen ammattilaisen avulla. Vahinkoriskit pienenevät, kun osaat lukea merikorttia, navigoida hienossa saaristossamme, laituroida ja kiinnittää veneesi oikein sekä ottaa huomioon muuttuvat tekijät kuten tuulen ja ajonopeuden. Käymme yhdessä läpi köydet, solmut, fendarit jne. Minulla on tarkka näkemys siitä, mitä aloitteleva sekä kokeneempi veneilijä tarvitsee ollakseen turvallinen veneilijä. Saaristo- ja rannikkolaivurikurssit ovat hyviä navigoinnin opiskelemisessa, mutta eivät ole pakollisia veneilyharrastuksen aloittamisessa. Niissä saatetaan mennä osittain hyvinkin syvälle navigoinnin maailmaan. Mielestäni huviveneilyharrastus ei tarvitse liian syvällistä tietoa ja osaan kertoa sinulle juuri tarvittavat asiat navigoinnista sekä väistämissäännöistä lähtien. Oman veneen hallinta on tärkeää osata, joten sinun veneelläsi suoritettava käsittelykoulutus on tärkeässä osassa harjoittelua. Minä haluan auttaa sinua tavoitteissasi!

Haluan jakaa sinulle omaa vahvaa osaamistani usean vuoden ajalta ammattimerenkulusta sekä huviveneilystä. Tehdään yhdessä veneilyharrastus ja saaristossa liikkuminen kaikille turvalliseksi!